logo

Rådgivning & acceleration

Att vara innovativ, framåtlutad och att fokusera på rätt saker är svårt. Vi startade vår rådgivning för att hjälpa grundare och ledare att lyckas. Sedan 1990 har vi gjort just det – hjälpt scaleups växa och företagsledare att innovera, genom att testa och skala upp nya innovationer snabbare. Vi gör det genom att vi är ett team av erfarna bolagsbyggare. I tillägg har vi ett brett nätverk och ekosystem som ger oss möjlighet att utvidga teamet ytterligare med experter som kan hitta lösningar till dina utmaningar. Oavsett om du kommer från ett etablerat storbolag eller en snabbväxande scaleup, vill vi bjuda in dig till samma resa som SEB, Stronghold, Readly och flera andra gjort tidigare och vi hoppas vi får vara vara din guide på den resan.

 

Vi har sedan 1999 har startat i 30+ bolag, gjort 500+ tillväxtresor med scale-ups och coachat 150 team i innovationsprogram åt och med stora bolag.

 
 
 
 
 
 
 
 

Vårt ekosystem

Epicenter är ett dynamiskt ekosystem av innovatörer, scaleups och storbolag som har sitt hjärta i digital innovation. Vi tror starkt på att de flesta utmaningarna löses bäst gemensamt och inte var för sig. När ett nytt behov uppstår, skapar vi ett temporärt eller permanent ekosystem för att adressera behov och utmaningar hos våra partners. Bli en del av ekosystemet.

 
 

Sätt en stark scaleup-strategi

Zooma ut och få ett holistiskt synsätt samt en plan för nästa viktiga fas för ert företag. Vi jobbar tillsammans med er för att få med grundare och ledning kring strategin.

KONTAKTA OSS

Få nya perspektiv

Få nya insiktsfulla perspektiv tillsammans med erfarna entreprenörer som kan inspirera och bistå er styrelse och ledning. Många utav oss har suttit styrelser, coachat seniorer, juniorer och grupper, vilket ger oss möjligheten att komplettera er egen kompetens och erfarenhet samt visa på nya alternativ och perspektiv.

KONTAKTA OSS
 
 

Lös viktiga utmaningar som scaleup

Oavsett om det gäller er färdriktning, tillväxt, produkter, marknad, organisation, eller hur man reser kapital, har vi gjort det förr och gör det gärna med dig. Vi identifierar och strukturerar utmaningen tillsammans med dig och utvecklar en plan som tar dig över mållinjen. Ibland, både när det behövs eller efterfrågas, kliver vi in och jobbar hands-on tillsammans med dig för att nå målet.

KONTAKTA OSS

Epicenter Accelerate – Där startups blir scaleups

Innovation som bidrar till faktisk förändring sker när rätt attityder finns på plats och stöttas av en vision och tydlig strategi. På Epicenter fokuserar vi på att bygga ett ekosystem för att få bästa möjliga förutsättningar för etablerade storbolag, scaleups och startups att innovera jämsides. Vi tror att en viktig komponent för att göra detta är att våga ge rätt stöd och hjälp till startups som kanske inte har en tydlig plan eller strategi för hur man uppnår kommersiell framgång. Vi är övertygade om att det bästa sättet för att stötta en startup är att ha en attityd att hjälpa och tålamod för att se vad som kommer ut av det. Vi kallar det “obegränsad kärlek” och kan jämföras med föräldraskap; ju mer man ger, desto mer får man. För att genomföra detta och kunna göra skillnad för utvalda startups, partnar vi upp med likasinnade organisationer i Accelerate-programmet. Microsoft for Startups och K-Startup Center är två välkända och centrala partners för Epicenter Accelerate.

 
 

Epicenter Accelerate och Microsoft for Startups

Vi är extremt glada och stolta över att vara partners med Microsoft for Startups. De delar vår vision om att ge stöd och obegränsad kärlek till startups. Våra kombinerade insatser resulterar i att vi kan göra skillnad för startups som deltar i programmet, genom att ge dem direkt tillgång till en hel värld av framtida affärer – nämligen nya kunder. Det är här Epicenter Accelerate och Microsoft for Startup kommer in i bilden. Vi har designat ett program som stöttar tillväxten av startups, särskilt inom B2B, som inkluderar individuella engagemang av rådgivare från Microsoft (både globalt samt lokalt) – allt som bidrar till att teamen blir redo att samsälja inom Microsoft-världen.

LÄS MER

Epicenter Accelerate och Korea Startup Center

Sverige och Sydkorea firade 60 år av diplomatiska och affärsmässiga relationer under 2019. Detta blev startskortet för Epicenters partnersap med KISED och K-Startup Center, ett sydkoreanskt och statligt stöttat initiativ med domäner från koreanska startupministern Park Young-sun. Vi är enormt stolta över att vara en objektiv partner i att hjälpa koreanska tech-startups att växa snabbare globalt, och vi är glada att ha hjälpt över 20 koreanska startups med Epicenter och Stockholm som språngbräda till att göra det. Mer än 10 startups har gått programmet och ännu fler är på väg in under 2021.

LÄS MER
 
 

Inspiration-workshops

Samla ledningen, inspirera cheferna samt kickstarta och katalysera era digitala innovations-planer på ett entreprenöriellt sätt. Vi paketerar, entusiasmerar och genomför workshops och ledningsmöten så att vi uppnår bäst resultat.

KONTAKTA OSS

Bollplank och coachning

Få en sparringpartner som kan ta dig bortom din normala tillvaro och som sporrar kollegorna till att bli mer entreprenöriella och innovativa. Ibland kan det vara bra att ha ha någon att prata med som du, som förstår dina frågeställningar och liksom du har erfarenheten och kunskapen. En person som fungerar som ett bollplank att testa idéer med.

KONTAKTA OSS
 
 

Business Blueprint

Vi går in på djupet för att komma överens om vad som förväntas, sätta mål och förfina din innovationsprocess. Vi hjälper styrelse och ledning att enas kring tydliga affärsresultat och sätter strukturer som driver mot genomförande istället för att skriva rapporter. Räkna med att det tar 8-14 veckor innan vi skapat klarhet i “varför”, “vad” och “hur”.

KONTAKTA OSS

Bolagsbyggande och ventures

Vi bygger även nya ventures eller bolag med våra partners. Vi gör detta genom att antingen sätta ihop ett team av intraprenörer från er kollegor från oss, eller direkt med vårt nätverk av grundare. Vi utvecklar idéer, testar och saminvesterar baserat på den gemensamma visionen. Våra kunder tillför vanligtvis IP, insikter, marknadskunskap och fungerar som den första kunden för de nya bolaget. Vi adderar rätt personer till teamet och stödjer tillväxten av bolaget som aktiva medgrundare.

KONTAKTA OSS
 
 

Acceleratorer och program

Intraprenör-acceleratorer: Skapa en digital attityd, prioritera bättre och utveckla lösningar som kan bli integrerade i affären eller helt fristående. Ofta är resultatet en Minimum Viable Product. Partner-matchmaking: Hitta nya affärsmodeller eller tech partners (ofta scale-ups) för er att att utveckla lösningar som testas i piloter. Vi har en struktur som bryter ned det traditionella “immunförsvaret” som man ibland kan hitta hos storbolagen. Vi coachar teamen som genomför piloten, för att se till att man inte tappar fokus. Kundsamarbeten: Kom närmare dina viktigaste kunder och bygg en gemensam innovationsplan som skapar differentiering och nya intäkter. Tillsammans med dig och kunden genomför vi workshops, skapar skräddarsydda sprinter och stödjer era kollegor.

KONTAKTA OSS

Om oss

Genom tidigare breda erfarenheter av entreprenörskap, finns vårt team av bolagsbyggare och innovatörer här för att hjälpa er med era utmaningar.

Edgar Luczak, Head of Epicenter Advisory & Acceleration

Jag älskar när strategi genomförs. Min passion är att kombinera den entreprenöriella drivkraften med konsultens struktur, och att använda bolagens (orättvisa fördelar) resurser för att skapa värde. Kontakta mig på edgar@epicenterstockholm.com

Hoppa till verktygsfältet